KRATEK PROGRAM ZA NOSEČNICE

INDIVIDUALNO – SKUPINSKO

Nevro-senzo-motorične vaje za nosečnico (mamo in plod).

Če želimo spoznati razvoj otroka, moramo nujno začeti pred rojstvom, saj se gibanje otroka začne že v maternici. Kjer je življenje, tam se nabirajo tudi izkušnje saj se otrok že v maternici spontano gibalno odziva na zavestne materine gibe, kot so govorjenje, gibanje, hoja, ples. Otrok že takrat začne graditi svoje prve gibalne izkušnje.

Ti prvi gibi (primarni refleksi), se začnejo razvijati že v maternici in jih lahko vidimo med 10-12 tednom, ko se poveča število sinaps. Prvi gibi telesa, glave in udov so preprosti. Primarni refleksi se v nosečnosti razvijajo in aktivirajo, prav tako med porodom, ko otrok pride skozi porodni kanal v nepoznano okolje.

Dobra telesna pripravljenost pomaga nosečnici, da se telesno in fizično pripravi.

Zavedam se, da je nosečnost izjemnega pomena, prav tako počutje nosečnice in ploda, saj je gibanje v maternici otrokovo naravno stanje, kjer je otrok radoveden, aktiven in se neprestano giblje.

S pomočjo primarnega gibanja in vaj nosečnica pride do boljšega počutja v telesu in obenem se telo nosečnice pripravi na porod. Refleksi so osnova za rast in razvoj in pravilno pa dozorevajo le, če otroku omogočamo zdrav razvoj in veliko ustreznih gibalnih spodbud.

Vse vaje temeljijo na konceptu refleksne integracije. Refleksi so osnova za rast in razvoj in pravilno pa dozorevajo le, če otrokom omogočamo zdrav razvoj in veliko ustreznih gibalnih spodbud.

Na kratkem programu, pridobite konkretne vaje o

  • specifičnih nevro-senzo-motoričnih tehnikah, ki se izvajajo prav med nosečnostjo,
  • z ustreznimi vajami integriramo reflekse, ki se začnejo razvijati v maternici in jih je mogoče jasno videti od 10-12 tedna naprej,
  • vse kar se dogaja z nosečnico se prenaša na telo otroka. Z izvajanjem različnih gibov bosta vadila oba hkrati,
  • vaje niso zahtevne so pa zelo učinkovite in so primerne za vsa obdobja v nosečnosti – delujejo umirjeno in raztezno.

KRATEK PROGRAM VODI:

SUZANA VESELIČ PRISELAC,

Montessori pedagoginja, licencirana učiteljica Gradnikov gibanja (MBL, Inc.),
Dodatno se izobražuje na področju Edukacijske kineziologije (Brain Gym ®), Integracija refleksov po metodi dr. Svetlane Masgutove – MNRI™, Blomberg Rytmic Movement Training 1.,2.,3, Fraktalna risba – Art terapija, Terapevtska obravnava otrok s peskovnikom, Montessori za starejše z demenco.